8 Nisan 2012 Pazar

Narenciye Katliamı #GenBahcesiYokOlmasin

900 civarında farklı türde genin olduğu, Çukurova Üniversitesi bünyesindeki narenciye hazinesi bir tehdit altında. Bu özelliğiyle salt Türkiye'de değil Dünya'da da sayılı yerlerden, koca bir hazine olan bu yer; arsalaşma, plastikleşme, betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya.

Ülke olarak her yanımızı saran betonlaşma tehdidi, hiçbir zenginliği tanımadığı gibi, daha önce Çukurova topraklarının hiç de yabancısı olmadığı "satılma" tehdidiyle karşı karşıya. Ağaç ve oksijen düşmanları kendi çıkarları için bu toprakların tüm zenginliklerini sömürme gayesi içerisindeler.

Ulan her yeri beton yaptınız, toprağa bile tecavüz ettiniz, ağaçları iğdiş ettiniz, hayvanları katlettiniz, bari  narenciyelere dokunmayın! Sizin o her yanımızı saran beton beyinlerinizden, estetikten "yoksun" kavrayışınızdan bıktık usandık. Ayağı toprağa basmayan bir nesil yarattınız, her şeye uzak kavanozda yaşayan salaklar doğurdu karılarınız. Salatalık, domates yerine plastik yemeye başladık sofralarımızda. Neden? Doğaya tecavüz ettiniz, gözünüzü bürüyen para sevdasıyla bir hamamböceği gibi yaşadınız tıkıldığınız evlerinizde.

Bu katliama sessiz kalmayın. Narenciyelerimize dokunmayın!