30 Ocak 2012 Pazartesi

ONURLU BİR YAŞAM İÇİN ÖLEN KOT TAŞLAMA İŞCİLERİ #kottaslamaiscileriolmesin

 Kot taşlama işcisi bir genç  daha silikozis hastalığından vefat etmiş. Bu insanlar neden ölüyor?  Bizler giydiğimiz kotlar üzerimizde daha şekil dursun diye ölüyor bu insanlar bilmem  farkında mısınız? Bizim umursamazlığımız onları izbe bir bodrum katında kot taşlamaya mahkum ettiği için ölüyor bu insanlar.

 Onurlarıyla yaşamak istedikleri için ölüyor bu insanlar, evlerine gittiklerinde çocukları sıcak bir yemek yesin, sıcak bir yatağa girsin diye ölüyorlar.Hırsızlık, vergi kaçakcılığı, sahtekarlık yapmadıkları için ölüyor bu insanlar. Rüşvete, şikeye bulaşmadıkları için hastalanıyorlar, tek istedikleri çalışmak olduğu için emeklerinin karşılığında ailelerine birazcık para götürmek istedikleri için ölüyor bu insanlar, sessiz bir çığlık atarak, kimse tarafından görülmeyen, karanlık bir dünya'ya hapsedilerek... Medya maymunu olmuş taşlanmış kotlarınızın reklam aralarında ölüyor bu insanlar. Yaşamın ucuz olduğu, insanların ceplerinde biriken paraların insan hayatından daha önemli olduğu bir ülkede yaşamanın utancını bizlere yaşatarak ölüyorlar.

 Eee çalışmasınlar onlar da o zaman diyenlere gelsin. Siz hiç işsiz kaldınız mı? Eve gittiğinizde eşinizin size meraklı gözlerle baktığı hiç oldu mu? Çocuğunuz yatağına hiç aç bir karınla girdi mi? Size bir şey söyleyeyim mi? Evinde çocuğu aç bekleyen bir baba bu hayatta her şeyi yapar, kot taşlama işcileri gibi onurlarını yaşamlarından üstün tutan insanların sonu da bu oluyor işte, bizler iğrenç umursamazlığımızla onların ölümünü salt gazetelerin 3.sayfalarında şaşkın şaşkın izliyoruz, bu insanlar ölüyorlar, birer birer geride gözü yaşlı anneler, eşler, çocuklar bırakarak sadece onurlu bir yaşam istedikleri için kendilerine ölüyorlar.  Bizler, biz tüketim toplumunun son beyaz kot giyen yamyamları, bu insanların ölümüne bir "son" veremiyoruz.

 Giydiğiniz her beyaz kotun üzerinde yaşanmamış bir hayat var. Umutlarla dolu, gözü yaşlı insanlarla, onurlu insanların son çırpınışlarını yansıtan yaşanmamış  koca bir hayat. Bu iğrençliğe ortak olmayalım. Taşlanmış kotların insanların hayatlarını karartmasına izin vermeyelim, giymeyelim, giydirmeyelim.