10 Haziran 2012 Pazar

Yeni Başlayanlar İçin Anime

 Anime'yi kısaca Japon çizgi filmleri olarak tanımlayabiliriz. Çizgi film deyince hemen aklınıza: "çocuk muyum ben ya anime izleyeceğim?" gibi bir düşünce gelmesin zira animeler 7'den 70'e her yaştan insan için yapılan ve Japonya'da insanları ekranlara kitleyen ilham verici filmlerdir.  Burada sizlere epeydir "anime manyağı" biri olarak bir yazı dizisi hazırlayayım dedim.



 Death Note: Gelmiş geçmiş en iyi anime diyebiliriz bunun için. İlk olarak anime izlemeye Death Note'den başlamak biraz çıtanızı yükselteceği için aslında tavsiye etmem. Death Note'den sonra anime izlemek sizi büyük bir beklenti içerisine sokacaktır. Animelerin şahı, şahane ötesi bir başyapıt. Büyük bir sanat eseri.



 Naruto: Her ne kadar çok uzun olsa da çok hoş bir anime. Özellikle dövüş sahnelerinde metal müzik sevenler için anime'nin sesini kısıp ağır parçalar dinlemesi tavsiye olunur. Naruto izlerken asla sıkılmayacağınız, uzun olmasına rağmen gerilim'den asla taviz vermeyen bir anime.



 Gantz: Herkesin sevebileceği türden bir anime değil. Sevenleri çok seviyor, sevmeyenleri de nefret ediyor desek yeridir. Ben sevdim, tavsiye ederim.



Elfen Lied: Özellikle dram sevenlerin kaçırmaması gereken bir anime. Bol bol hüzün, bol bol gözyaşı. Kısacık, çerez tadında ütopik bir anime.



One Piece: Naruto gibi çok uzun bir anime. Başlayacak olanlara çoook uzun olduğuna dikkat çekerim. Korsanlık animesi. Güzel, izlenilesi ve karakterleri çok sağlam olan bir anime.