1 Mart 2012 Perşembe

Botaşspor- Kayseri Kaski

 Bugün hayatımda ilk defa bir bayan basketbol maçına gittim. Adana'da soğuk havaya rağmen (alışık olmadığımız cümleler) Adnan Menderes Kapalı Spor salonu neredeyse tamamen doluydu. Elbette bunda Adana Demirspor'un taraftar grubu Şimşekler Grubu'nun etkisi büyüktü.

Maç müthiş bir atmosferle başladı. Botaşspor sahaya Demirspor atkısıyla çıkarak bizlere güzel bir jest yaptı. Maçın ilk dakikalarında başlayan Botaşspor'un istekli oyunuyla  ilk periyodu 24-19 kapattık İkinci çeyrekte fark bir ara 10 sayıya kadar çıkınca  "bu maçı alırız" diye düşünüyordum. İlk karşılaşmada Kayseri bizi 12 sayı farkla yendiği için; fark en az 12 sayı olmalıydı. İkinci yarı  41-33 önde girdik lakin ikinci yarı Kayseri farkı azalttı ve maç sonucunda 71-66 yenmemize rağmen FİBA Eurocup'ta bu skor finale taşımadı bizi. Maçla ilgili aklımda kalacak olan notlar:

-  Şimşekler Grubu destekledikçe destekledi. Bir dakika bile susmadılar. Şimşekler Grubunun olduğu bir yerde başka bir kazanan olamaz.

- Maç sonunda büyük kaptan diyerek çağrılan Nilay Kartaltepe için " İŞTE GERÇEK ŞAMPİYON" tezahüratı kaptanımızı soyunma odasına ağlayarak gönderdi. Maçın en duygusal anıydı o an.

- Courtney Paris 20 ribaund almış. İnanılmaz ribaund alıyor gerçekten. Savaşıyor adeta. Lakin aynı becerisinin el becerisinde olduğunu söylemek zor. Savunması da kötü. Yine de maçın en dikkat çeken isimlerinden biriydi Paris.

- Kayseri Kaski başkanı maç sonucunda Şimşekler Grubunu tebrik etti.

 - Bayan basketbolu gerçekten zevkli bir spor. İzlerken çok keyif aldım, eğlendim.

 Not: Fotoğraf sporcukurova.com'dan alınmıştır.