16 Temmuz 2012 Pazartesi

ANDRES ESCOBAR


 İzlediğiniz gol belki de bir futbol karşılaşmasında vuku bulan en hüzünlü gol. Golü atan futbolun centilmeni  yani el capellero futbol … Kolombiyalı uyuşturucu kartellerinin gölgesinde olan Kolombiya milli takım oyuncusu  Escobar 1994 Dünya kupasında ABD- KOLOMBİYA maçında kendi kalesine gol attığı için arkasından kalleşce vurularak öldürülür. Escobar ölümüne sebebiyet veren golden once Milan’dan teklif almış belki de dünya’nın en iyi defans oyuncudur…Hayatında kendi kalesine attığı tek gol sonucu başına böyle üzücü bir gelen Escobar Dünya’da bir simge halini alır bir süre sonra.  




"Futbol asla sadece futbol değildir" sözüne cuk oturan bir olay bu. Escobar öldü ama şu bir gerçek ki 27 yaşında henüz hayatının baharında, futbolu çirkinleştirmek isteyenlere karşı bir duruş olarak ismi hep yaşayacak. Futbol tüm o çirkinlik bozuntulara karşı hala bir güzel oyunsa bu da attığı golden sonra "hayat devam ediyor" açıklaması yapan Escobar'lar yüzündendir..



Adana Demirspor formamın arkasına ismini yazdırmak istiyorum en kısa zamanda "ANDRES ESCOBAR" diye. Hayat devam ediyor Escobar ve biz hala futbolun güzelliğini seviyoruz... Futbolun güzel bir "oyun" olduğuna inanıyoruz.  

Unutulmayacaksın güzel insan.